SACHER


Aquesta recepta es d'aquelles que tenen història pròpia.
Tot va començar pels voltants del meu últim aniversari, quan un valent que de dolços no en sap gaire, em va voler regalar una Sacher casolana. Ell, feliç de la vida, es va aventurar i com a resultat... bé, com a resultat va crear el que a casa varem anomenar un "silemblock", és a dir, una massa densa i molt difícil d'empassar.
No us vull explicar el que ha hagut d'aguantar el pobre des d'aquell dia! I jo, que encara necessitava fer més conya... vaig esperar el moment perfecte per fer la "refregada" final!

Preparar-li el mateix pastís, però comestible, és clar!! jijijijijji.


Ingredients pel pastís:
210 de xocolata negra de fondre
7 ous
120 g de mantega sense sal a temperatura ambient
120 g de sucre
120 g de farina amb llevat
1/2 cullerada d'extracte de vainilla
Confitura al gust per farcir el pastís

Ingredients per la ganache:
300 g de xocolata negra de fondre
300 ml de nata liquida

Preparació:
Desfer la xocolata al bany Maria juntament amb la mantega. Reservar. Separar les clares dels rovells dels ous i afegir els rovells a la xocolata sense parar de remenar per tal de què no es coguin. Afegir la farina passada prèviament per un sedàs. Barrejar-ho tot.
Muntar les clares a punt de neu i afegir el sucre i l'extracte de vainilla. Finalment anar incorporant les clares a la barreja de xocolata a poc a poc.
Abocar a un motllo de uns 20-22 cms i coure al forn preescalfat a 180ºC uns 45 minuts.

Preparació de la ganache:
Posar a escalfar la nata fins que arranqui a bullir. Retirar del foc i abocar la xocolata a trossets petits. Deixar reposar un parell de minuts i remenar fins que s'hagi desfet del tot.


Muntatge:
Tallar el pastís per la meitat i farcir amb confitura al gust. Normalment s'utilitza alguna de fruits vermells com maduixa o gerds.
Cobrir tot el pastís amb la ganache i deixar refredar.
Per decorar podem escriure alguna cosa amb la mateixa xocolata un cop hagi espessit i fins i tot col·locar uns fideus de xocolata al voltant si us passa com a mi i la cobertura no queda prou llisa!

Comentaris

Entrades populars