PASTELCHUPS II (de xocolata i confitura de maduixa)


Fer pastelchups (cakepops) és tan fàcil i divertit que només substituint o afegint-ne algun ingredient, surten moltes variants i totes elles igual de bones.
La proposta d'avui porta xocolata i confitura de maduixa.


Ingredients de la massa:
15-20 galetes tipus maria.
xocolata de fondre (més o menys la meitat del pes de les galetes un cop desfeta)
2 cullerades de confitura de maduixa

La quantitat d'els ingredients sempre són orientatius, perquè depèn de la galeta, la xocolata, etç. L'important és anar barrejant els ingredients mica en mica fins trobar la textura i densitat adequades!! 

Ingredients de la cobertura:
xocolata blanca
tint en pols


Preparació de les boles:
Per fer les boles fem servir el procediment de sempre...

Triturar les galetes (no cal passar-se). Un cop triturades afegim la xocolata i la confitura de mica en mica i ho anem barrejant-ho tot. Repetir l'operació fins arribar a la textura adequada.
Recordeu que la massa a de ser força compacta perquè les boles no es trenquin a l'hora de manipular-les  amb la cobertura!

Ara serà el moment de fer les boles i reservar-les.


Cobertura i decoració:
Desfem la xocolata en diferents bols, en funció dels colors que volem fer servir... afegim el tint i ho barregem bé.

Pareu atenció aquí!! No val qualsevol tint. Podem esguerrar la xocolata!! Us ho dic per experiència. Si no teniu els tints adequats, val més treballar amb el blanc i marró de la xocolata i deixar els experiments per una altra ocasió!

Només, i dic només, podeu fer servir tints amb base oliosa o en pols. Aquests tints els trobeu a botigues especialitzades.  Jo normalment els compro per Internet.

Tornem-hi al tema,
Un cop tenim la xocolata desfeta i/o amb el color triat, treballarem en tres fases...

1. Mullem a la xocolata un centímetre de la punta d'un pal i l'inserim a una de les boles i la col·loquem a una safata. Repetim l'operació amb cadascuna de les boles que hem preparat i les deixem refredar uns minuts a la nevera per tal que la xocolata solidifiqui i el pal quedi ben enganxat!

2. Un cop passats aquests minuts, serà el moment de cobrir-les.
Tornem a escalfar la xocolata al punt adequat per poder treballar-la.
Ara serà tan fàcil com enfonsar la bola al recipient amb xocolata amb cura perquè no es trenqui i la deixàrem refredar a un suro. Repetirem l'operació amb totes les boles...

3. Quan la xocolata hagi endurit, serà el moment de decorar- les.
En aquest cas, he fet servir una màniga amb una "boquilla" ben prima per fer uns filets de xocolata del color invers. He buscat un llacet del mateix color i ja les tenim a punt per degustar!!


Comentaris

  1. Núria, quina preciositat de bloc! et descobreixo a partir de la teva foto per a l'Evento Photo Blog de "My Little Things" i aquesta recepta de pastelchups m'agrada.

    Enhorabona per l'estilisme i les fotografies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que aquest esdeveniment de Photo Blog funciona perquè jo també estic coneixent una mà de blocs molt interessants...
      Per cert, també et segueixo a través del twitter!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars